![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Przeczytałam uważnie regulamin i przestudiowałam forum, po czym zdecydowałam się umieścić post. Zdaję sobie sprawę, że zapewne mnie odeślecie do manuala itp. ale nim to zrobicie spróbujcie mi pomóc. Sprawa dotyczy mojego damskiego honoru, a wszystko zaczęło się od utarczki z moim kolegą z pracy (informatykiem). Nosi nos wyżej chmur i myśli, że pozjadał wszystkie rozumy. Stanęło na tym, że mam tydzień czasu na to by mu udowodnić, że jestem w stanie przyswoić sobie "tajemną wiedzę" jego ukochanej dziedziny. no i dał mi za zadanie napisać w php "skrypt logujący do jego bazy". powiedział mi, że poda mi wszystkie dane jakie będę potrzebowała (chyba chodzi mu o nazwę serwera, bazy i tabeli z hasłami i userami - bo tyle doczytałam na forum a na pewno wiem, że zainstalowane są Windowsy 2000, Apache php i MySql) Nie proszę Was o napisanie skryptu, chodzi mi o to, byście w prostych, zwięzłych słowach podali mi punkty które muszę spełnić, by napisać krypt i żeby on zadziałał. O informatyce i programowaniu nie wiem kompletnie nic, w moim zawodzie jest to kompletnie niepotrzebne, więc jeżeli ktoś się zgodzi udzielić mi pomocy, to musi pamiętać o tym, że posługiwanie się skrótami oraz terminologią wyjętą żywcem z manuala może stanowić dla mnie bełkot, tak samo odsyłanie mnie do żródeł anglojęzycznych nie do końca ma sens. Z góry dziękuję, za ewentualne chęci pomocy w imieniu swoim i zapewne innych, którzy stają przed podobnymi problemami (nota bene - w jednym z postów czytałam propozycji utworzenia działu dla zupełnie zielonych (lame ?) i uważam, że to świetny pomysł stwożyć coś na kształt żłobka. Osobom, które chcą dołączyć do grona ludzi parających się programowaniem znacznie ułatwiłoby to życie. Julia P.S. Sprawa jest o tyle poważna, że usłyszałam, że jstem tak głupia, że nawet stripteasu nie potrafiłabym zrobić, no i stanął zakład, będzie to stripteas mój albo naszego informatyka !!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 11:19 |