![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2004 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
witam. oto kilka pytan, na ktore nie moglem znalezc odpowiedzi:
1. jak zalozyc WIECZNE cookie i jak je usunac? Chodzi mi np. o cos w stylu "-1" zamiast "time()+xxx", istnieje cos takiego? bo gdy stosuje np. "time()+1000*1000", a potem chce ciastko usunac za pomoca "time()-1000*1000", to nie zawsze zdejmowanie ciastka dziala. zwykle jest tak, ze jak wejde na strone kilka dni po zalogowaniu, to nie moge sie normalnie wylogowac, musze recznie usuwac plik cookie. 2. opcja 'pamietaj mnie' przy logowaniu. chodzi mi o to jak odpowiednio zakodowac login i haslo do pliku cookie. mozna kodowac np. w md5() tak, zeby nie dalo sie go w zaden sposob odczytac. ale zalozmy, ze ktos zalogowal sie w kawiarence i zapomnial sie wylogowac. jakas osoba moze po prostu skopiowac sobie plik cookie na dyskietke i wziac do domu... od tej pory - nieznajac hasla - bedzie mogla sie logowac dopoki nie zostanie ono zmienione przez prawowitego wlasciciela. 3. jak zrobic, aby okno otwarte np. za pomoca skryptu javy (window.open()) dostosowywalo sie do wielkosci obrazka, jaki jest umieszczony na tej stronie? 4. zalozmy, ze mam na stronie folder "obrazy" i chce, zeby uzytkownik nie mogl przegladac tego folderu wchodzac na www.mojastrona.pl/obrazy (chodzi o jakis inny sposob niz umieszczanie pustego pliku index.php w tym folderze). 5. mam plik php, w ktorym mam zapisane haslo do mysql. chce, zeby nikt nie mogl go odczytac jak np. padnie php na jakims serwie. 6. jak zrobic, zeby dana osoba nie mogla sciagac plikow z dzialu dla zalogowanych uzytkownikow nawet jesli zna adres danego pliku? prosze o niestosowanie skrotow myslowych, nie kazdy moze znac php na TWOIM poziomie z gory serdeczne dzieki za wszelka pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:22 |