![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Jakiś czas temu zacząłem się zastanawiać nad łańcuchami. W OPB widziałem ActionChain, gdzieś indziej FilterChain i cały czas mnie zastanawia czy słowo łańcuch jest na miejscu, czy nie lepiej pasuje stos? Gdy rozrysowałem sobie przykładowy łańcuch wyglądał on tak: Kod Wpisz token -> Wypełnij formularz -> Wpisz kod aktywacyjny \ onError = break Domyślnie, kiedy akcja zwróci wartość true jest wywoływane kolejne ogniwo. Gdy zwróci false jest powtarzana. Atrybut onError mówi co zrobić, gdy wystąpi błąd. Tak więc wymyśliłem następujące zapisy: Kod onError = stop - zatrzymuje akcję (domyślnie) onError = back - poprzednia akcja onError = break - przerywa łańcuch Odwołania do danych, które zostały podane wcześniej można realizować poprzez sesję, w której zapisywane są wartości pochodzące z formularzy. Myślę też nad zastosowaniem czegoś na kształt beanów z javy, które byłyby przesyłane poprzez sesje. Moje pytanie brzmi, czy ktoś miał styczność z taką interpretacją łańcucha, czy istnieje jakaś inna nazwa na to (akcje wiązane?) i w końcu co o tym sądzicie? Zapraszam do dyskusji. :] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:00 |