Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> formularz HELP, problem z formularzem
DjKermit

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Mam następujący problem:
z samym formularzem jest wszystko OK ale po wysłaniu meila przez owy formularz wyskakuje stronka z treścią "wysłano... itd" , na tej stronce umieściełem link "wstecz" java script:history.back().
I byłoby wszystko pięknie gdyby nie głupi IE, który nie dopisuje tego do historii i "wstecz" nie działa. W mozilli, operze, netscape'ie wszystko jest OK.
Może jest jakiś sposób na zmuszenie IE do dodawania komunikatów do historii.
Albo może jakiś inny sposób na przeniesienie użytkownika wstecz bez gubienia danych z formularza.(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/dry.gif)
Będę wdzięczny za pomoc.

to końcówka kodu:
  1. <?php
  2. if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == &#092;"POST\") {
  3. //sprawdza czy zawartość pola e-mail jest OK
  4. if (!emailOK($email)) {
  5. $status = &#092;"<B>BŁĄD</B><BR>Nieprawidłowy adres e-mail<BR>Nie mogę wysłać wiadomości\";
  6. die(&#092;"<center>$status<br><a href='javascript:history.back()' class='wstecz'>wstecz</a></center>\");
  7. }//End if
  8.  
  9. #wysłanie potwierdzenia do nadawcy
  10.  mail(&#092;"$email\", \"potwierdzenie wysłania wiadomości ($subject)\", \"$msg3\", \"From: $adminemail[$who] nReply-To: $adminemail[$who]\");
  11. #wysłanie wiadomości właściwej
  12.  mail(&#092;"$adminemail[$who]\", \"$subjectheader $subject\", \"$msg2\", \"From: $emailnReply-To: $email\");
  13.  
  14.  if ($redirecturl != &#092;"\") {
  15. header(&#092;"Location: $redirecturl\");
  16.  } else {
  17. echo &#092;"<br><center>$finishedtext<br><a href='javascript:history.back()'class='wstecz'>wstecz</a></center><br>\";
  18.  }
  19.  
  20. } else {
  21.  
  22.  include('contactform.php');
  23.  
  24. }
  25. ?>
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 28.09.2025 - 06:09