Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Przeniesienie danych miedzy Oracle a MySQL
bigu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!
Mam wielki problem!!! Jesli mozecie i wiecie to pomozcie, napiszcie choc cokolwiek co by mi pomoglo. A wiec ma za zadanie zrobic glupia rzecz ;-) Chce przenosic dane z bazy Oracle (tylko niektore, np. z jednej tabeli, choc jesli juz by nie bylo wysjscia to moze i wszystko) do MySQL. I zupelnie nie wiem jak mam to zrobic, bo z Oracla moja wiedza kuleje. Dane te maja byc przenoszone raz dziennie. Nie wiem czy zastosowac jakis skypt? Czy eksportowac w jakis psosb dane w oracle? Ja jestem blizszy stworzeniu sktyptu w php by wymienial dane miedzy dwoma bazami. Tylko w jaki sposob to zrobic, czy moge podajmy np.: polaczyc sie jednorazowo z baza danych Oracle i MySql i czytac potrzebne mi informacje z Oracle i wyslac je do MySQL? TYlko czy polaczenie moze odbywac sie w tym samym czasie? A moze lepiej przenosic dane najpierow do pliku temp.txt zakonczyc polaczenie z baza danych Oracle, a pozniej polaczyc sie z MySQL i zczytac dane? Pomozcie! Dzieki z gory za kazde propozycje? Jesli byscie mogli to rzuzcie przykladowy skypt, chociaz do polaczenia z Oracle i pobrania pewnych danych, bo zalezy mi na czasie!!! Dzieki!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:27