![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam takie tabele produkty ( p_id - primary key, p_nazwa p_cena ) magazyn ( m_id - primary key m_ulica m_kod m_miasto ) stan ( stan_id - primary key stan_m_id - foregin key powiazany z magazyn stan_p_id - foregin key powiazany z produkty stan_ilosc ) chce wyswietlic wszystkie produkty ktore znajduja sie w magazynie o m_id=1 ale zwykly inner join mi nie starczy, bo ja chce miec WSZYSTKIE produkty a wartosci stanu magazynu z tabeli stan, a tam gdzie nie ma produktow na stanie, to chcialbym widziec 0, innymi slowy interesuje mnie cos takiego m_id-----p_id-----stan_ilosc -------------------------------------- 1------------1------------10 1------------2------------0 1------------3------------7 1------------4------------0 normany inner join da mi m_id-----p_id-----stan_ilosc -------------------------------------- 1------------1------------10 1------------3------------7 jesli zrobie left join'a to da mi wszystkie produkty, ale gdy dodam where m_id = 1 to znowu mam to samo co z inner joina.. any idea? Ten post edytował Lardux 19.05.2005, 16:40:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:39 |