![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 9 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Robię sobie mały sklep i doszedłem do momentu zintegrowania go z jakimiś szybkimi płatnościami. Pierwsze co mi wpadło w oko, to payu. Nigdy z szybkimi płatnościami nie miałem do czynienia od strony programowania, więc chciałbym uzyskać trochę pomocy. Szybko przeleciałem przez dokumentację, ale jest dla mnie trochę niejasna. Chciałbym zapytać o łańcuch akcji jakie mój sklep powinien wykonać po dodaniu produktów do koszyka i uzupełnieniu swoich danych przez klienta. Zacznijmy od: 1. klient dodaje produkty do koszyka 2. klient uzupełnia swoje dane i adres wysyłki 3. zapisuję w swojej bazie w tabeli 'zamówienia' to co klient zamówił 4. ?? 5. ?? ?? Jakie są dalsze kroki? W dokumentacji pojawia się coś takiego jak złożenie zamówienia w payu. Czy do payu muszę wysłać to co klient zamawia? Widziałem też jakieś parametry extOrder czy jakoś tak. Co to? Mignął mi rozdział o notyfikacjach, ale jeszcze nie czytałem skrupulatnie. Ktoś objaśni przystępnym językiem? Ten post edytował szczemp 17.07.2024, 18:57:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:23 |