![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 4.05.2019 Skąd: PHP5.6 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery jest trudniejsze i bardziej skomplikowane niż się wydawało, a wydawało się naprawdę trudne... (IMG:style_emoticons/default/ohno-smiley.gif)
Pomijam fakt, że w sieci brak zgrabnego gotowca (jQuery, AJAX, PHP5.6) najprostszego systemu głosowania +/- 1 dla np. komentarza. (albo nie umiem szukać) Na podstawie kilkunastu różnych kodów z Internetu zlepiłem jeden funkcjonalny skrypt, który (po kliknięciu) ma za zadanie: 1. przyznać ocenę +1 (tj. zwiększyć zawczasu, sztucznie licznik aktualnej oceny +1) a) wysłać ID_komentarza z rodzajem_oceny(+/-) do PHP i tam po weryfikacji zrobić Update SQL (po stronie PHP brak problemów) 2. sformatować kolorystycznie kliknięty button "plus" oraz usunąć możliwość kliknięcia w button "minus" za pomocą display:none; 3. wrzucić ocenionego komentarza (tj. ID_komentarza) do localStorage, żeby user wiedział co już ocenił. 4. sprawdzić ID_komentarza z localStorage i jeśli istnieje, to sformatować kolorystycznie na stałe. (tj. do czasu usunięcia pamięci lokalnej www) Generalnie wszystko działa dla jednego komentarza. Siedziałem nad tym dwa dni i jestem pewny, że można to zrobić znacznie lepiej, ale składnia i jej logika mnie dobija więc będę wdzięczny za naprowadzenie w jaki sposób edytować kod, aby wrzucić w jakąś (IMG:style_emoticons/default/brzydal.gif) pętle, która automatycznie pobiera i sprawdza (tj. formatuje jeśli oceniono) wszystkie wyświetlone komentarze (tj. ID_komentarza).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 05:10 |