![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2021 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Jestem mocno początkujący jeśli chodzi o PHP i nie jest to moja bajka, siedzę raczej we front endzie i mam sporą zagwostkę.
Muszę edytować jedną z tabel po facecie, który już nie współpracuje z naszą firmą i sprawa wydawała mi się na początku prosta, jednak nie mogę znaleźć rozwiązania. Mam tabelę z 4 kolumnami: Data, Imię i nazwisko, Login i Punkty. W bazie danych zapisują się rekordy dodawanych punktów, z tym że każda akcja dodająca punkty tworzy nowy rekord w bazie, dajmy na to: 10.04.2021 | Jan Kowalski | kowal | 10 11.04.2021 | Jan Kowalski | kowal | 20 12.04.2021 | Jan Kowalski | kowal | 15 Poniższy skrypt działa, rozumiem też składnię, jest tu ustawiony limit wyświetlanych rekordów oraz dodana paginacja tabeli. Skrypt wyświetla wszystkie rekordy znajdujące się w bazie. Problem tkwi w tym, że potrzebuję dokładnie to samo, tyle że z sumą punktów użytkownika, tak żeby dany user wyświetlał się tylko raz, a w kolumnie "Punkty" wyświetlała się suma wszystkich jego punktów. Próbowałem przy pomocy funkcji array_sum(), ale ona wylicza mi wszystkie rekordy z bazy danych. Skrypt wygląda następująco:
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i podpowiedzi. Ten post edytował Galen 19.04.2021, 23:06:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:33 |