![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa dość ciekawa. Na stronie index i podstronach umieściłem kawałek takiego kodu:
Rejestruję tym samym zdarzenie otwarcia/pobrania danej strony/podstrony. Wszystko fajnie, ale w liście dostaje zdarzenia z IP pochodzące od Googolebot, OVH, SAS, ColoCrossing-USA, Amazon itp. Takie dane są nie istotne. Wymyśliłem, że zrobię tablicę, bo cześć tych IP się cyklicznie powtarza a jak dojdą nowe to się douzupełni tablicę i jako tako będzie
I teraz w liście którą pobieram z bazy
chciałbym sprawdzić czy zmienna np. $ip_z_bazy = $row[1]; znajduje się w tablicy $lista_ip=array(...); a jeśli tak to zapisz jako np. 66.249.79.110_Googlebot-USA no a jak nie występuje to po prostu 52.161.150.183 i tyle... tym samym po jakimś czasie wyfiltruje te wejścia, które nie będę brał pod uwagę jako informacja o wejściach przez żywych ludzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jest taka funkcja array_values() returns all the values from the array and indexes the array numerically. tylko że ona mi znowu poda tablicę ze wszystkimi wartościami kluczy - chyba nie przydatne in_array($row_ip[1],$lista_ip,) Returns true if needle is found in the array, false otherwise. też nie specjalnie, bo uzyskam jedynie info, że tak występuje w tablicy albo nie. Może jest jakiś inny sposób ? (IMG:style_emoticons/default/sekret.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:30 |