![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio mam problem z MySQL'em - co jakiś czas (zdecydowanie za często), php w ogóle nie chce mi się połączyć z niektórymi tabelami. Przy próbie otwarcia zepsutej tabeli w phpMyAdmin dostaję "#1030 - Otrzymano błąd 127 z obsługi tabeli", w manualu MySQL na ten temat jest jedynie "Message: Got error %d from storage engine ", co mi niewiele daje, bo o ile mi wiadomo, jest to angielska wersja tego samego tekstu.
Przypuszczam, że problem wynika ze zbyt częstych operacji UPDATE, INSERT i DELETE, ale zbyt wielkiego nadmiaru danych w bazie nie było, po optymalizacji zawsze było ok. A może chodzi o to, że podaję do bazy jakieś niebezpieczne dane? Chociaż to też raczej wykluczam, bo magic_quotes mam włączone. Jakieś pomysły? EDIT: Przy wywołaniu CHECK TABLE (przez phpMyAdmin) otrzymuję Cytat Nie można otworzyć pliku: 'tabela.MYD'. (Kod błędu: 145) Size of datafile is: 160. Should be: 200 EDIT2: no i kolejny edit:) Teraz patrzę, że ten błąd pojawił się dopiero teraz, po wywołaniu zapytania CHECK TABLE, bo w tej chwili nie mogę nawet odczytać tabeli:/ Ten post edytował krzemian 26.02.2005, 14:25:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:15 |