![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie https://www.freuciv.com/ po naciśnięciu na przycisk "Tags" wysuwa się flyout z suwakiem. Chciałym, żeby po wykryciu suwaka szerokość flyouta została zwiększona o 300px. Napisałem więc taki skrypt:
Kod function changeFlyoutSize() { const flyoutWrap = document.querySelector("div.facetwp-flyout-wrap") let a = flyoutWrap.offsetHeight let b = flyoutWrap.scrollHeight let widthStep = 300 if (b > a) { let flyoutWidth = 300 + widthStep + "px" document.querySelector(".facetwp-flyout.active").style.width = flyoutWidth widthStep = widthStep + 300 } console.log(b) } changeFlyoutSize() Działa dobrze, ale interesuje mnie jeszcze przechwycenie wartości zmiennej "b" po zwiększeniu szerokości flyouta. Skrypt przechwytuje wartość przed zmianą szerokości. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Przecież console.log jest wpisany po warunku. Gdy uruchamiam skrypt ponownie, przechwytywana jest porządana wartość. To jest chyba dobry trop, ale i tak nie mam pomysłu co tu dalej wykombinować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 22:48 |