![]() |
![]() |
-Gość_BaNaN- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
mam o to taki problem
chce zrbic ksiege gosci w php z pomoca mysql'a i chcialbym zeby wyswietlaly sie emotikonki ale nie wiem jak sie za to zabrac jesli macie chwilke to pomozcie, bede bardzo wdzieczny ![]() tutaj mam taki scrypcik do wysiwtlania newsoof chcialbym zebyscie mi pokazali gdzie i co mam wstawic zeby wyswietlay sie w tresci emotikonki $baza = mysql_connect ('localhost','login', 'haslo'); //laczy sie z baza mysql_select_db("data.news", $baza); //wybiera tablice $sql = "select * from data.news order by 'data' desc"; //wedlug czego ma sortowac $resultat = mysql_query($sql); //wysyla instrukcje while ($row = mysql_fetch_array($resultat)) //jeśli jest cos, to wyswietla dane z instrukcji { print ("<table width=\"60%\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" border=\"0\" align=\"center\">"); printf ("<tr><td bgcolor=\"78B0F0\" style=\"font-weight: bold;\" height=\"18\"> %s<tr>\n", $row ["tytul"]); print ("<tr><td height=\"3\">"); printf ("<tr><td style=\"font-size: 9px\"><b>Dodany:</b> %s\n", $row ["data"]); print ("<tr><td height=\"7\">"); printf ("<tr><td style=\"text-align: justify\">%s\n", $row ["news"]); print ("<tr><td height=\"7\">"); printf ("<tr><td><b>Dodał:</b> %s | edytuj newsa</a>\n", $row ["nick"]); print ("<td height=\"7\"><tr><td height=\"1\" bgcolor=\"000000\"><tr><td height=\"7\"></td></tr></table>"); } mysql_close($baza); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:19 |