mam checkboxy które chciałbym pogrupować tak żeby z dwóch lub trzech w danej grupie tylko jeden mógł być zaznaczony a reszta będzie się odznaczać przy wybraniu jednego z nich.
echo "<input type='hidden' name='xwezlyniepowiekszone' value='0'>"; $xwezlyniepowiekszone = "checked";
echo " węzły chłonne niepowiększone <input type='checkbox' name='wezlyniepowiekszone' ".$xwezlyniepowiekszone."> ; ";
} else {
if (!empty($_GET['wezlyniepowiekszone'])) { $xwezlyniepowiekszone = "checked";
echo " węzły chłonne niepowiększone <input type='checkbox' name='wezlyniepowiekszone' ".$xwezlyniepowiekszone."> ; "; } else {
$xwezlyniepowiekszone = "";
echo " węzły chłonne niepowiększone <input type='checkbox' name='wezlyniepowiekszone' ".$xwezlyniepowiekszone."> ; "; }
}
echo "<input type='hidden' name='xwezlypowiekszone' value='0'>"; $xwezlypowiekszone = "";
echo " węzły chłonne powiększone <input type='checkbox' name='wezlypowiekszone' ".$xwezlypowiekszone."> ; ";
} else {
if (!empty($_GET['wezlypowiekszone'])) { $xwezlypowiekszone = "checked";
echo " <span class='czerwony'>węzły chłonne powiększone</span> <input type='checkbox' name='wezlypowiekszone' ".$xwezlypowiekszone."> ; "; } else {
$xwezlypowiekszone = "";
echo " węzły chłonne powiększone <input type='checkbox' name='wezlypowiekszone' ".$xwezlypowiekszone."> ; "; }
}
znalazłem taki kod:
jsfiddleczy ktoś wie jak go zmodyfikować do mojego kodu lub zna inny sposób?