![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2005 Skąd: stąd :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem sobie apache+mysql+php oraz phpmyadmin (wszystko według opisu na http://php.pl/index.php/phppl/content/view/full/189)
ale niestety gdy próbuję uuchomić phpmyadmin, na ekranie wyskakuje taki komunikat: Cytat phpMyAdmin próbował połączyć się z serwerem MySQL, a serwer odrzucił połączenie. Powinieneś sprawdzić nazwę hosta, nazwę użytkownika i hasło w pliku config.inc.php i upewnić się, że odpowiadają one informacjom danym przez administratora serwera MySQL. a pod spodem w czerwonej ramce: Cytat #1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) Co mam z tym zrobić? W pliku "config.inc.php" jest wszystko tak pomieszane, że nie idzie się połapać. Dodam jeszcze tylko, że po zainstalowaniu mySQL-a uruchomił się kreator konfiguracji, kazał podać hasło roota - podałem narazie "123456". Nie wiem czy to hasło trzeba podawać, czy co? Może mi ktoś to wszystko wyjaśnić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:02 |