![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem posiadam taki kod chciałbym w efekcie uzyskać :
brak podania wpisu w jedno z okienek aby wyświetlało mi informacje "uzupełnij wszystkie pola" obleciałem wszystkie fora i nie doszedłem do sedna męczę się już ze 2 tygodnie W efekcie uzyskuję gdy brak uzupełnia jednego pola tekstem nie zapisuje mi danych do bazy ale i nie informuje mnie o tym że błąd. Gdy uzupełnię wszystkie zapisuje i informuje o sukcesie. -----co jest nie tak co dopisać----- <?php // odbieramy dane z formularza $imie = $_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $dataur = $_POST['dataur']; $telefon = $_POST['telefon']; $email = $_POST['email']; if($imie and $email) { // łączymy się z bazą danych $connection = @mysql_connect('localhost', 'root', 'haslo') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); $db = @mysql_select_db('cezeis', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); // dodajemy rekord do bazy $ins = @mysql_query("INSERT INTO uzytkownicy SET imie='$imie', nazwisko='$nazwisko', dataur='$dataur', telefon='$telefon', email='$email'"); if($ins) echo "SUKCES (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Odpowiedzi udzielimy jak najszybciej."; else echo "Błąd nie udało się dodać nowego rekordu"; mysql_close($connection); } ?> Ten post edytował igormaster 10.06.2018, 15:17:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:07 |