![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, sprawa wygląda następująco..
Mam do wyboru trzy opcje - jedna musi być koniecznie zaznaczona ponieważ jest to potwierdzenie na przesyłanie ofert handlowych, a dwie pozostałe są opcjonalne i maksymalnie tylko jedna z nich może być zaznaczona. Mam zrobione zapisywanie w sesji zaznaczeń oraz adresu email wpisanego w formularzu, tak aby w razie niepowodzenia nie było potrzeby wpisywania drugi raz adresu czy zaznaczania ponownie wyboru (bo wszystko jest sprawdzane i jak coś co jest wymagane nie jest spełnione wyrzuca błąd, że trzeba poprawić, a jak jest wszystko ok to dodaje do bazy danych). Moim problemem jest to, że jak właśnie zaznaczę jedną z tych dwóch opcjonalnych opcji, a np. nie wypełnię pola z adresem email - czyli wyrzuci mi błąd to mimo, że zaznaczyłem opcję drugą, przeskakuje mi na pierwszą. Opcje korzystają z tej samej sesji, dzięki temu mogę wybrać maksymalnie jedną z nich bo wybierając drugą przełącza mi się z tej pierwszej. Podejrzewam, że to właśnie powoduje ten problem, ale nie wiem jak go rozwiązać... W chwili obecnej w bazie zapisuje się tylko adres email, a chciałbym jeszcze osiągnąć zapisywanie opcji zgodnie z tą która została wybrana. Kończąc dodam tylko, że moja znajomość php jest jeszcze (mam nadzieję ![]() ![]() Formularz:
Akceptacja zgody i wybór opcji, oraz zapamiętanie ich:
Dodawanie emaila do bazy:
Ten post edytował andrzej11 5.01.2018, 14:47:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:21 |