![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 29.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chcę się zapytać jak mogę rozwiązać problem zapisu id uczniów nieobecnych na zajęciach, do tabeli MySQL. Zarys tabeli przedstawia się tak:
CODE id_listy | id_przedmiot | id_nieobecne | id_klasa | id_szkola | data_listy Przedstawiona tabela jest tabelą dzienniczka elektronicznego. Mój problem polega na tym że nie wiem czy powinienem zapisywać wszystkie id nieobecnych uczniów do pola o nazwie "id_nieobecne" a następnie rozdzielać to w PHP pętlą. Chodzi mi o coś takiego: CODE id_listy | id_przedmiot | id_nieobecne | id_klasa | id_szkola | data_listy 1 | 3 | 1426 | 6 | 8 | 2017-22-03 gdzie 1426 to osobne id uczniów Baza dzienniczka elektronicznego będzie bazą dla wielu szkół dlatego chcę tworzyć listy obecności w jednej tabeli i później wybierać obecności po id przedmiotu, id klasy oraz id szkoły. Moim zdaniem takie rozwiązanie jest dobre do momentu aż przyjdzie mi rozdzielać te obecności na każdego z uczniów w danej szkole. Będę wdzięczny za każdą pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:21 |