![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam takiez oto zadanie:
Zaprojektuj system e-dzienniczka ucznia. Założenia: - wszystkie podstrony wymagaja logowania - w systemie wyroznic mozemy 2 typy uzytkownikow: nauczyciel i uczeń — nauczyciel jest przypisany do jednego *Przedmiotu* — uczeń jest przypisany do jednej *Klasy* (np klasa 3b) — każdy uczeń przypisany jest do ziobru *Przedmiotów* na ktore uczeszcza — uczeń może posiadać wiele ocen z *Przedmiotu* (np Kasia ma 5, 4, 4, 2 z Matematyka) — dla uproszczenia oceny mogą być tylko pełne — dla uproszczenia jeden nauczyciel uczy tylko jednego przedmiotu Pierwsza czescia jest zaprojektowanie tabel do tego zadania i chyba sie pogubilam... Poki co mam takei cos: Tabela Uzytkownicy: -id -login -password -status (uczen czy nauczyciel ) Ale z drugiej strony chcialam miec tez tabele takie jak : Uczniowie: -id -imie -nazwisko -id_klasy -ids_przedmiotow oraz Nauczyciele: -id -imie -nazwisko -id_przedmiotu -id_klasy I tak chyba jest problem bo nei wiem czy moze nie lepiej byloby jakos wrzucic te wszystkie 3 tabele do jednej? Poza tym mam tez tabele takie jak : Klasy: -id -numer ( np 1a, 2b itp ) Przedmioty: -id -nazwa i Oceny : -id -id_ucznia -id_przedmiotu -oceny Jak powinnam sie zabrac za te pierwsze 3 tabele ( Uzytkownicy, uczniowie i nauczyciele), zeby to jakos ladnie poczlaczyc? KAzdy uczen i nauczyciel mu byc zalogowany... stad moj problem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:26 |