![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo proszę o pomoc bo juz nie wiem w czym rzecz. Czym więcej dopisuje funkcji do mojej strony muszę kopiować wcześniej napisane linijki kodu. Przecież php obiektowe miało być proste. Mialo sie tu raczej nic nie powtarzać. Nie wiem co robię źle i jak można uprościć napisany przeze mnie kod. O co chodzi, tak na prawde?
Napisałem cały moduł newsów (bardzo uproszczony na razie), aczkolwiek są już funkcje takie jak index, view, add, edit, del (czyli podstawa). Problemem jest to, że muszę pomiędzy kontrolerami i wszystkimi/większością funkcji (tam gdzie wywołuje widoki) kopiować ciągle ten sam kod! W moim przypadku:
Odpowiada on za sesje, sprawdzenie czy jestes adminem, oraz inne funkcje z modeli. PYTANIE DO WAS: Czy jest jakas możliwość by tego nie kopiwac a by nie rzucalo bledu o braku dostepi do zmiennej np $admin (juz w widoku)? Próbowałem to wywoływać w konstruktorze jednak bez efektu ;/ Dorzucam całość jednego kontrolera: http://wklejto.pl/288309 Dopiero się uczę obiektowości ... Ten post edytował eminiasty 8.07.2017, 19:05:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:47 |