Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]INNER, Problem z łączeniem tabeli
tomczyk20151

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam problem z łączeniem tabeli, mianowicie posiadam dwie tabele users i friend. Na liście wyświetlam osoby online (znajomych), moich znajomych pobieram z tabeli friend to o ile to dobrze działa, no prawie(niestety są cały czas online)
  1. mysqli_query($conn,"select * from users JOIN friend ON (users.id=friend.id_drugiego) AND (friend.potwierdzenie=1)");

to już to {z działającym online} wysypuje mi błąd
  1. mysqli_query($conn,"select * from users JOIN friend ON (users.id=friend.id_drugiego) AND (friend.potwierdzenie=1) and ('".$czas_czat."' < user.act_time) AND (`user.id` != '".$id_usera."' ");

Jak mogę sobie poradzić, używanie WHERE nic nie pomaga
próbowałem też tak
  1. mysqli_query($conn,"select * from users LEFT JOIN friend ON (users.id=friend.id_drugiego) AND (friend.potwierdzenie=1) WHERE ('".$czas_czat."' < user.act_time) AND (`user.id` != '".$id_usera."')");

Proszę o pomoc

Poradziłem sobie smile.gif temar do zamknięcia
  1. mysqli_query($conn,"select * from users LEFT JOIN friend ON ((users.id=friend.id_drugiego) AND (friend.potwierdzenie=1)) WHERE ('".$czas_czat."' < users.act_time) AND (users.id != '".$id_usera."' ) ");

Jednak nie do zamknięcia. O ile wyświetla wszystko dobrze to jest problem, że próbuję się pozbyć "siebie". Niestety mnie wyświetla jako osoba online w moich znajomych. Jak to mogę rozwiązać? Przyznaje, że mnie już ku....a bierze. Proszę o pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:51