|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2017 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzień dobry, z góry przepraszam jeśli coś zrobiłam nie tak jak powinnam, ale to pierwszy raz kiedy korzystam z forum.
Mój problem wygląda następująco. Mam bazę w której jest kilka tabel. Przechowują one dane z normalnej tabelki gdzie są wiersze i kolumny. Udało mi się napisać zapytanie, które łączy tabele, które są w bazie. W phpmyadmin po wpisaniu kodu sql wydaje mi się,że wygląda wszystko tak jak powinno. Teraz muszę wyświetlić to co jest w bazie na stronie w formie tabelki. I tu pojawia się mój problem, bo nie umiem sobie z tym poradzić. Każda nazwa obiektu i atrybutu powinna pojawić się tylko raz. I każda para obiekt atrybut powinna mieć przypisaną do siebie wartość. Ogólnie schematycznie tabelka powinna wyglądać tak: | Nazwa atrybutu | Nazwa atrybutu | Nazwa atrybutu | Nazwa atrybutu ___________________________________________________________ Nazwa obiektu | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa obiektu | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa obiektu | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa obiektu | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa obiektu | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa obiektu | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Nazwa wartości | Tutaj są screeny konkretów Wynik zapytania mysql Wygąd po wyświetleniu na stronie Na chwile obecną żeby wyświetlić nazwę obiektu i nazwę atrybutu z bazy używam osobnych dwóch zapytań, bo inaczej nie potrafię. Prosiła bym o: - powiedzenie mi czy to zapytanie waszym zdaniem jest poprawne żeby wyświetlić to w takiej formie jak potrzebuję? - jakieś wskazówki/wytłumaczenie odnośnie tego jak to wyświetlić w tabelce za pomocą php i htmla. Proszę o pisanie na chłopski rozum gdyż niestety w tej tematyce dopiero raczkuje (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Jeżeli zapomniałam coś dopisać lub napisałam niezrozumiale proszę mnie poinformować Z góry dziękuje za każdą pomoc.
|
|
|
|
aisha [MySQL][PHP]Wyświetlenie z BD w tabelce 14.02.2017, 21:57:26
pmir13 Trudno określić co w tych tabelach siedzi, zazwycz... 14.02.2017, 23:27:53
aisha Wiedziałam, że o czymś zapomniałam. Już uzupełniam... 15.02.2017, 00:24:04
pmir13 Pomijając zasadność takiej struktury danych, jeśli... 15.02.2017, 01:20:05
aisha Dziękuje bardzo, w takim razie muszę pokombinować ... 15.02.2017, 20:59:57 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 19:17 |