![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam maly problem z html'em... otoz mam petle foreach, ktora wyciga mi pieknie dane z bazy MySQL i chcialabym teraz aby mi je wyswietlala ladnie, ale cos mi nei idzie :/.
<? foreach ($dodanie as $todo){ echo '<div style="width: 225px; background-color:red; float:left">'."- ".$todo['zadanie'].'</div>'; echo '<div style="background-color:green;">'.'<input type="checkbox">'.'</div>'."<br/><br/>"; } ?> pierwsze echo nie ma podanej wysokosci z tego wzgledu ze tam uzytkownik wpisuje w pole jakis tekst, ktory moze byc albo krotszy albo dluzszy, natomiast drugie echo to checkbox. Ma to wygladac tak ze ma sie wyswietlac obok siebie najpeirw wpis uzytkownika a pozniej checkbox, pozniej kolejny wpis z checboxem jeden pod drugim itd. Problem pojawia sie w momencie gdy pierwsze echo ma rozna wysokosc, owszem checbox jest obok, ale jesli poprzedni byl dosc krotki to mi sie pojawia zaraz pod checboxem a tego nie chce, chce aby bylo od nowej lini. Nie wiem czy wylumaczylam dosc zrouzmiale, ale pokaze jeszcze jak to ma wygladac wizualnie: Tak sie mi robi: wpis dlugi uztkownika, <check> ktory cos wpisuje_____ wpis krotki uztkownika <check> A ma byc tak: wpis dlugi uztkownika, <check> ktory cos wpisuje wpis krotki uztkownika <check> Ten post edytował dolar 14.11.2016, 13:13:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:03 |