![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam aplikację, w której każdy User może należeć do wielu Grup, a każda Grupa może mieć wielu Userów. Jeśli User się loguje, to tylko na konkretną Grupę, żeby w danej sesji nie mógł modyfikować danych innej grupy, nawet tej, do której należy. O tym, na którą Grupę w danym momencie się loguje, decyduje pole default_group, które jednakowoż może być zmienione, tak żeby przy następnym logowaniu można było zalogować się na inną Grupę, albo zeswitchować się na inną w trakcie sesji. Problem w tym, że o ile User jest oczywiście przechowywany w tokenStorage, o tyle Grupa za żadne skarby nie chce się tam zapisać. Korzystam z UserAuthenticatora, którego metoda authenticateToken zwraca token - w tym przypadku mój własny, do którego dodałem pole $group i wstawiłem tam obiekt Grupy (tej defaultowej dla tego Usera). Ale już po zalogowaniu to pole tokena ma wartość null. Domyślam się, że token jest w jakiś sposób regenerowany, ale np. przechowywane są atrybuty, a dlaczego pola już nie - nie mam pojęcia. Z atrybutem tokena też jest dziwna sprawa, bo teoretycznie powinien przechować obiekt, a go nie przechowuje. Trzyma tylko stringa. Mógłbym na jego podstawie zregenerować tokena już po zalogowaniu, pobierając obiekt Group, ale nie wiem czy to do końca wydajne rozwiązanie.
Może jest jakiś lepszy pomysł, jak zapewnić tego rodzaju izolację? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:21 |