![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Oleszyce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Powiem tak mam dwie tabele dostawcy i kod (pocztowy oczywiście) w tabeli dostawcy mam pole z kodem (oczywiscie jako id_kod z tabeli kod) teraz mam problem tego typu że jak chcę wyedytować te dane to nie wiem jak zrobić żeby kursor w polu wyboru był już ustawiony no kodzie wczesniej podanym Chciałem zrobić to tak ale nie działa : pierwsza czesc Kod $wynik = mysql_query("SELECT * FROM dostawcy WHERE id_dostawcy = $id_dostawcy;") or die ("Błąd w pytaniu 1");
while ($rekord = mysql_fetch_array ($wynik)) { $id_dostawcy = $rekord[0]; $nazwa = $rekord[1]; $ulica = $rekord[2]; $kod = $rekord[3]; $miejscowosc = $rekord[4]; $mail = $rekord[5]; $telefon = $rekord[6]; i dalej jest tak Kod <select name="kod" >
<? $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM kod;") or die ("błąd w pytaniu"); while ($rekord_kod = mysql_fetch_array ($wynik)) { $id_kod = $rekord_kod['id_kod']; $kod2 = $rekord_kod['kod']; ?> <option <? if($rekord['kod']==$rekord_kod['id_kod']) { echo "selected"; } ?>value="<? echo $rekord_kod['kod']; ?>"> <? echo $rekord_kod['kod']; } ?> </select></td> co tutaj jest nie tak pomóżcie bo jestem początkujący ![]() -------------------- Lsasza
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 01:19 |