Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Gra logiczno-przygodowa - kontynuacja, pytania, propozycje...
MP1
post 9.01.2005, 14:04:49
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Będę się zabierał za kontynuację gry logiczno-przygodowej. Nad jej scenariuszem się jeszcze zastanowię (jak macie propozycje, piszcie). W związku z tym mam kilka uwag i pytań. Przypomnę jeszcze, że jest to prosta gra typu MOTAS, The Will.

1. Obrazki będą tworzone w programie The Gimp 2.
Wymiary: 700x400... za duże, co:? Ponieważ pierwszy raz tworzę taką grę, jakie wymiary obrazków zaproponowalibyście:? Mam tylko kilka już zrobionych, więc mogę poprawić, jakby co.

2. W czym zaprogramować grę Jest kilka możliwości...
a) HTML i JS (javascript też ma obsługę cookies, więc może coś wyjdzie z zapisywania stanu gry...), najprostsze.
cool.gif Delphi - byłoby lepiej, lecz trochę trudniej, ale nie będzie problemu, bo nie tylko ja będę grę tworzył.
c) C++ - podobno ten język jest podobny do php, więc nie powinien mi problemów stworzyć.
*** Więc co proponujecie? Który język z Delphi lub C++ ma większe możliwości pod względem tworzenia takich gier (nie opieram tego na DirectX czy OpenGL, bo gra złożona będzie z obrazków)?

3. Nie tylko ja będę autorem gry. Aktualnie wiem, kto będzie robił zapisywanie i odczytywanie zapisów gry (jeśli Delphi).
Kto chce także tworzyć grę lub pomagać w jej robieniu?

Jakieś uwagi? Propozycje? Piszcie

--------------------
COMPMaster: REAKTYWACJA
F3Sonda: gotowe
F3Kartki:
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:17