Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> daza danych mysql -php, komentarze na stronie
koralik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ogolnie jestem pocztakujacy w tym temacie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) wiec prosze o wyrozumialosc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
robie stronke internetowa zrobilem system logowania rejestracji odzyskiwnaia hasla (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) teraz przyszedl czas na komentarze na stronie ale tylko dla zalogowanych userow. a wiec w czym problem?? system komentarzy juz srobile i dzialaja rewelacyjnie ale mam problem manowicie.. mam dwie tabele w bazie danych jedna to :uzytkownicy(kolumny: idu -numer indetyfikacyjny(klucz glowny),email,login,pass,klucz,token) i druga tabele :komentarze (kolumny:idk-numer indetyfikacyjny(klucz glowny),nick,komentarz,data). dodaje komentarz na formularzu i wysweitlaja sie komentarze np.
echo"uzytkownik 'nick' u dniu 'data', wystawil komenatrz 'komentarz'!. skoro jest to tylko do zalogowanych to chcialbym zeby w miejscu 'nick' w echo pojawil sie 'login' z tabeli uzytkownicy... i teraz jak to zrobic (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) slyszalem o jakis relacjach miedzy tabelmai z kluczme obcym ale jakos nie bardzo kumam, prosil bym o jakas podpowiec ale taka na chlopski rozum.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:45