|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hej, mam w sklepie do zrobienia wielojęzykowość. Narazie jest zrobione tylko w jednym języku: kategorie, atrybuty, produkty.
Produkty w innych językach zrobię tak, że będzie tworzona kopia produktu z 'pl' i tam będą uzupełniane dane w 'en' i na podstawie języka będą odpowiednie wybierane. Jak natomiast najlepiej zrobić np kategorie (narazie jest drzewo - kategoria główna -> podkategoria -> podkategoria ....) ? Chodzi mi o jak najłatwiejszy proces uzupełniania danych w panelu. Pomyślałem o zrobieniu dodatkowej opcji w panelu "tłumaczenia kategorii" - gdzie będą wszystkie kategorie, wszystkie języki i po prostu będzie się uzupełniało osobno. Struktura takiej bazy najlepiej wygląda mi: id - Auto Increment Unique, category_id (wiele rekordów może mieć ten sam category_id), lang (pl, en...), name (myżczyzna, men....) Co sądzicie, czy w dobrą stronę idę ? czy może jest jakieś inne rozwiązanie, które już stosowaliście u siebie w projektach ? |
|
|
|
jacobson [PHP]Wielojęzykowe elementy w sklepie 9.10.2015, 13:35:06
CuteOne Hmm a nie lepiej stworzyć osobną tabelę, w której ... 9.10.2015, 20:50:26
jacobson Hmmm chyba wyjdzie na to samo jakbym w każdym przy... 10.10.2015, 08:32:40 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 28.12.2025 - 10:51 |