Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Cron a czas wykonania skryptu
pawstrze

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć, chciałbym zapytać o skryp wywoływany cronem a konkretnie o czas jego wykonania.
Mam serwer na home.pl i na tej stronie https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/cykliczne...anie-cron/#jaki jest taki fragment:
Cytat
Jaki jest maksymalny czas działania procesu CRON?

Maksymalny czas życia procesu CRON określony jest w parametrach bezpieczeństwa. Według ustawień naszych parametrów bezpieczeństwa czas życia procesu ma wartość 300 sekund (dla usług z Linii ekonomicznej) lub 600 sekund (dla usług z Linii Profesjonalnej).
Więcej informacji na temat parametrów bezpieczeństwa usług home.pl znajdziesz pod tym adresem.

Chciałbym się dowiedzieć, co to tak naprawdę oznacza. Ponieważ kiedy wywoływałem do tej pory skrypt z poziomu przeglądarki mogłem manipulować czasem wykonania zerując go poprzez set_time_limit(0). Nie jestem jednak pewny, czy to rozwiązania zadziała w przypadku crona, bo to jest napisane tak, jakby niezależnie od wszystkiego było 300 sekund bez możliwości żadnej zmiany, czy wyzerowania.

Zasadniczo nie jestem niczego pewien dlatego pytam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.09.2025 - 16:02