![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sporo projektów na starszym php - 5.4 z użyciem starszego frameworka
Chce teraz zainstalować nowoczesny framework i się go pouczyć - laravel 5 albo symfony 2 Występuje problem z wersją phpa bo laravel wymaga php 5.5.9 Zastanawiam się czy zrezygnować z xamppa? Dotychczas był bardzo wygodny jako środowisko na localhost. Słyszałem też o vagrant na virtualboxie ale wymaga to chwili zabawy z ustawieniami tego wszystkiego. Generalnie zależy mi na tym abym nie musiał nie wiaodmo ile spędzać czasu na konfigurowaniu środowiska. Idealne byłoby oprogrogramowanie które ściągam i któe jest już skonfigurowane z grubsza, ma przełączalne wszystkie wersje phpa, baza danych mysql + możliwość instalacji innych, gdzie ja bym nie musiał przy tym za wiele posiedzieć. Tylko podpinam katalog z projektami i wszystko hula, ew jakiś prosty instalator. Wiem ze jestem wygodny. Może jest coś o czym nie wiem? Szukam najbardziej optymalnego rozwiązania. Czegoś co łatwo mógłbym przenieść z jednego komputera na drugi ( gdzie nie musiałbym znów przechodzić mozolnej konfiguracji ). Ten post edytował trolololo 17.08.2015, 11:39:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 09:59 |