![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, za namową kolegów z innego wątku przesiadam się na PhpStorm bo najlepiej wspiera projekty Symfony2.
Przesiadam się z Eclipse i już ogólnie wszystko sobie w miarę ogarnąłem, ale nie potrafię poradzić sobie z tym autosawowaniem.... Tj. jak ktoś pracuje w Symfony2 to wie, że nawet małą duperela często wymaga otwarcia kilku plików, a jak się pracuje na wielu plikach to łatwo coś przez pomyłkę gdzieś wrzucić - a to kot przejdzie po klawiaturze, a to jakiś skrót klawiaturowy nie wyjdzie i się jakiś znaczek wstawi itp - jak co gorsza zmodyfikuje się w ten sposób plik np. z core porektu, który się otworzyło w celu podglądu, to znalezienie takiego buga po autosave jest mocno kłopotliwe, bo człowiek nawet nie ma świadomości, że taki bug mógł powstać. Jak sobie z tym radzicie? Wiem, że jest localhisotry, zakładka changed files itp. ale może jest jakiś prosty trick, który zabezpiecza przed cichym zapisywaniem plików. Na razie dodałem sobie * do zakładek ze zmodyfikowanymi plikami, ale i tak daje się taki plik zamknąć bez żadnego komunikatu etc i zmiany są zapisywane... Strasznie mnie drażni ta funkcja phpStorma... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:15 |