Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Phpstorm autosave - jak sobie z tym radzić
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Hej, za namową kolegów z innego wątku przesiadam się na PhpStorm bo najlepiej wspiera projekty Symfony2.

Przesiadam się z Eclipse i już ogólnie wszystko sobie w miarę ogarnąłem, ale nie potrafię poradzić sobie z tym autosawowaniem.... Tj. jak ktoś pracuje w Symfony2 to wie, że nawet małą duperela często wymaga otwarcia kilku plików, a jak się pracuje na wielu plikach to łatwo coś przez pomyłkę gdzieś wrzucić - a to kot przejdzie po klawiaturze, a to jakiś skrót klawiaturowy nie wyjdzie i się jakiś znaczek wstawi itp - jak co gorsza zmodyfikuje się w ten sposób plik np. z core porektu, który się otworzyło w celu podglądu, to znalezienie takiego buga po autosave jest mocno kłopotliwe, bo człowiek nawet nie ma świadomości, że taki bug mógł powstać.

Jak sobie z tym radzicie? Wiem, że jest localhisotry, zakładka changed files itp. ale może jest jakiś prosty trick, który zabezpiecza przed cichym zapisywaniem plików.

Na razie dodałem sobie * do zakładek ze zmodyfikowanymi plikami, ale i tak daje się taki plik zamknąć bez żadnego komunikatu etc i zmiany są zapisywane... Strasznie mnie drażni ta funkcja phpStorma...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:15