![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cześć,
nie mogę pojąć pewnej sprawy. Mianowicie, potrafię kodować obiektowo w php, znam dobrze codeignitera, stworzyłem w nim system zarządzania treścią z możliwością dodawania, edycji tabel i pól oraz dodawania i edycji rekordów w tych tabelach, możliwością przesyłania zdjęć, plików, posiadający możliwość dodawania i zarządzania użytkownikami z różnymi uprawnieniami. Umiem stworzyć komunikator internetowy wykorzystujący ajax. Mam w portfolio 10 stron około, może nie są jakieś idealnie piękne, ponieważ sam je tworzyłem, a nie jestem grafikiem, jednak sądzę, że jakiś tam poziom trzymają, skoro osoby, którym robiłem były zadowolone. Ogólnie uczę się tego od 2,5 roku, a strony dla ludzi zacząłem robić rok temu. Byłem chyba na dziesięciu rozmowach kwalifikacyjnych na programistę i za każdym razem zostałem odrzucony. Dostawałem do rozwiązania różnego rodzaju testy, które nie bardzo się miały do praktyki, a raczej były to jakieś łamigłówki z php. Może rzeczywiście powinienem był je rozwiązać, ale jednak poległem na większości pytań. Zastanawia mnie fakt, że przez 10 pytań, można mnie skreślić zupełnie, biorąc pod uwagę choćby system zarządzania treścią, który napisałem i różnego rodzaju pliki z moim kodem, który wysyłałem i chętnie byłem zapraszany na rozmowę. Nie wiem co jest nie tak, ale sądzę, że bardziej można ocenić skilla na podstawie czyichś wykonań, niż na podstawie testu z zaskakującymi pytaniami. W jaki sposób mam się rozwinąć, skoro nikt nie chce dać mi takiej możliwości? Nie oczekuję jakichś wielkich sum na starcie i sądzę, że na darmowe praktyki trochę wiem za dużo. Biorąc pod uwagę, że pracowałem przez 3 miesiące w pewnej małej firmie jako programista, jednak współpraca musiała zostać rozwiązana z przyczyn niezależnych ode mnie i mojego szefa, który z resztą na koniec powiedział, że może mi wystawić pozytywne referencje. Może mi ktoś wyjaśnić tajemnicę mojej sytuacji, bo dla mnie to jest zdecydowanie niezrozumiałe? Ten post edytował Omenomn 19.06.2015, 20:04:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:56 |