![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem nad którym dzisiaj ostro siedziałęm i nic nie wskórałem. Potrzebuję wyciągnąć z komórki dane rozdzielone przecinkami i dopasować komórki z innej tabeli. Może prościej będzie jak opiszę bo już późno i mózg ciężko dyszy. Mam tabelkę obserwacje
Oraz drugą uzytkownicy
W kolumnie dodatkowi_obserwatorzy są identyfikatory uzytkownikow oddzielone przecinkiem w postaci: 11,123,921 lub 11,12,121 Potrzebuje wygenerowac tabelke ktora wyciaganie wszystkie dane, rozdzieli dane z kolumny dodatkowi_obserwatorzy i wyświetli w ich miejscu nazwisko z tabeli uzytkownicy Kompletnie nie mam pojęcia jak to ugryźć. Próbowałem coś z substring_index(columna, ',',1) to dawało fajny efekt ale tylko dla pierwszego dopasowania, nie mam pojęcia jak na tej samej zasadzie wyciągnąć drugi identyfikator po przecinku oraz trzeci:
Niestety nie mam możliwości zmiany struktury tabel. Będę wdzięczny za naprowadzenie na rozwiązanie. Pozdrawiam! Ten post edytował Crxiak 26.02.2015, 01:36:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 04:30 |