![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem w htaccess z zamianą linków, chciałbym aby zmienna przyjmowała przyjazną nazwę ale dla wszystkich kategorii produktów, podam na przykładzie co chciałbym zrobić, posiadam takie linki:
przyklad.pl/buty?id_kat=2231 przyklad.pl/kurtki?id_kat=2231 przyklad.pl/skarpety?id_kat=2231 przyklad.pl/buty?id_kat=1 przyklad.pl/kurtki?id_kat=1 przyklad.pl/skarpety?id_kat=1 chciałbym, aby id_kat=2231 zamienione było na konkretną nazwę, w tym przypadku "-zimowe" a id_kat=1 na "-letnie" tak, aby adresy wyglądały następująco: przyklad.pl/buty-zimowe przyklad.pl/kurtki-zimowe przyklad.pl/skarpety-zimowe przyklad.pl/buty-letnie przyklad.pl/kurtki-letnie przyklad.pl/skarpety-letnie w jaki sposób napisać rewrite rule? kombinowałem z RewriteRule ^([a-z])-letnie$ ?id_kat=1 ale to chyba nie tędy droga i powyższe świadczy o tym jak małe pojęcie o htaccess mam.... szukam jakiegoś pro gościa co mi pomoże z powyższym problemem : ) Z góry wielkie dzięki i stawiam czteropaka temu, kto rozwiąże mój problem :P |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 02:12 |