![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Tytuł tematu nie do końca jest prawdziwy, zaraz wyjaśnię dlaczego, jednak nie potrafiłem inaczej nazwać swojego problemu. Jakiś czas temu zacząłem oglądać pewien kurs związany z PHP. Zostały tam przedstawione pewne funkcje, których przy swojej znajomości PHP, nie jestem w stanie zrozumieć, jak mają prawo działać. Niestety tematem kursu było co innego, więc nie zostało w nim dokładnie to wyjaśnione. Mam nadzieję, że ktoś z Was będzie w stanie rozjaśnić temat. Mamy kod (w pewnej klasie):
Pytanie 1: W bloku klasy nie została utworzona zmienna 'setAlertTypes', jednak autor w jakiś sposób się do niej odwołuje. Jak to jest możliwe? Jeśli w jakiś sposób zostanie automatycznie stworzona taka zmienna, to jaki typ będzie miała? Pytanie 2: Czy taka konstrukcja "$_SESSION[$type][] = $value;" powoduje, że przy użyciu w np. taki sposób:
zostaną nadane kolejne indeksy, do których będzie można się odwołać w taki sposób:
Dobrze rozumiem? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 00:42 |