Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Super opcja dla pracującego zdalnie?, Nie myślałeś by pomieszkać w raju?
phoenix84
post 25.01.2015, 15:45:41
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć!

Nie wiem gdzie to zamieścić, ale może tu się ktoś znajdzie?

Ja pracuję zdalnie, mieszkałem w 9 krajach, a odwiedziłem 55.

Teraz chcę się przeprowadzić do Malezji względnie na stałe, jednak nie chcę by córka straciła kontakt z polską kulturą czy rodziną (ma jej dużo i często się odwiedzamy, choć każdy mieszka w innym mieście na terenie całego kraju).

Szkoda mi stracić mieszkanie, które mam w PL (dobra lokalizacja i super cena wynajmu) i szkoda mi płacić za 2 mieszkania, bo jednak 1000PLN piechotą nie chodzi smile.gif.

Rozwiązanie:

Poszukuję kogoś kto jest mobilny i chciałby współuczestniczyć w takiej przygodzie. Może mieć rodzinę (ja mam i to działa). Zarówno w PL jak i w Malezji mieszkania są 4 pokojowe. Koszt w PL to jakieś 1200-1300PLN (z czynszem), koszt w MY to jakieś 1100PLN (z czynszem) + rachunki (jakieś 200PLN w PL i 150PLN w MY). Oba mieszkania generalnie są umeblowane (choć polskie z lepszym sprzętem), w obu jest net szybki (100mbit w PL, 10mbit w MY)

Mieszkanie w PL - położone w górach, w Nowym Sączu (30km od Krynicy (godzinę busem), 100km od Krakowa (2 godziny busem) - busy do obu miejsc co 30 min). 4 pokoje, 65 metrów z balkonem i małym ogródkiem.

Mieszkanie w Malezji ma basen, siłownię, plac zabaw, saunę i parę innych rzeczy, których mieszkania w PL zazwyczaj nie mają. Jest na wyspie Penang, do 10km są ciepły ocean, plaże, góry, park narodowy. 300km do Kuala Lumpur, 600km do Singapuru i 1000 do Bangkoku (do wszystkich można się dostać z Pragi za ok. 2kPLN w dwie strony - pomogę w wyszukaniu biletów, bo jak się nie wie jak szukać, to są nawet i za 3kPLN). Najtaniej wychodzi lecieć PRG  BKK. I pociąg nocny z Bangkoku do Butterworth za 80-100PLN.

Terminy do dogadania. Generalnie jak Ty tu, to my tam, a potem odwrotnie... najlepiej zmiany co jakieś pół roku. Jak jesteś fanem i nurkowania i nart, to opcja jest dla Ciebie. W cenie ok. 15000PLN (czynsze i bilet) rocznie masz pokryte zakwaterowanie w dobrych miejscach. Pracujesz sobie spokojnie i żyjesz dobrze, a przy tym nie tracisz kontaktu permanentnego z rodziną czy znajomymi.

Jak myślisz, że Cię nie stać, a masz mieszkanie w innym polskim mieście, to rozważ wynajęcie go komuś. W takiej Warszawie 2 pokoje wynajmiesz komuś za 1500PLN, co w całości pokrywa Ci koszty tego biznesu, a zamiast siedzieć w molochu, pół roku możesz spędzać w górach, a pół w tropikach. Pomyśl nad tym!

Czy komuś temat się podoba? Ewentualnie wie, gdzie jeszcze szukać takich osób. Jeśli tak, to zapraszam o kontaktu.

Pozdrawiam,

k.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:23