![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hooo hoooo hooo (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !
Hej hej witajcie to ja Wasz ulubiony phpamator (nie ulubiony (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dość długo nic nie pisałem ale w końcu nadszedł ten dzień. Potrzebuję lekkiego wsparcie/podpowiedzi jak zbudować coś takiego: pierwsze pole select / \ wybor pierwszy wybor drugi | | lista kolejnych elementow zaleznych od pierwszego pola lista kolejnych elementow zaleznych od drugiego pola i tak dalej. Jednym slowem jesli wybiore w pierwszym selekcie np typ urzadzenia to rozwija sie kolejne z listą dostępnych marek następnie jesli wybiorę markę rowija się pole z modelami danej marki (Dell), następne np linia (Precision/Optiplex) następnie jesli wybiore np Optiplex pojawia się kolejne pole select ze wszystkimi modelami linii Optiplex. Jesli rozwinę listę Optiplex pojawią się modele. So .... jak najprosciej mozna to zrobic ? Dobrze byłoby zrobić to na bazie danych pobieranych z tabeli - tak myślę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale ponieważ JS jest mi jeszcze trochę obcy .... potrzebuję przykładu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ewentualnie miejsca gdzie cos takiego moge podpatrzec (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:30 |