![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam uzytkowników forum
Mój problem jest nastepujący, jestem w trakcie tworzenia serwisu www opratego na HTML php I MySQL, ale serwis ten opraty jest z kilkunastu stronek a praktycznie na wszystkich korzyta sie z połączenia z bazą danych, parametrami polączenia są dane przesyłane z formularza HTML metoda POST LOGIN<br> <INPUT type="text" maxlength="13" name="login"> HASŁO<BR> <INPUT type="password" maxlength="13" name="haslo"> a następnie pozyskiwane przez: $login=$_POST['login']; $passw=$_POST['haslo']; $rola=$_POST['rola']; $polaczenie=mysql_pconnect("$IP","$login","$passw"); na stronce wskazanej przez ACTION w formularzu. Serwis ten ma miec kilka typów kont czyli admin itd w momencie przekierowania na którąś ze stron poprzez include i wyśwetleniu jej giną mi zmienne z formularza czyli login i haslo i brak jest połączenia z bazą MySQL. Jak sie domyślam chodzi o to że każda z kolejnych stronek www nie widzi zmiennych przekazywanych przez formularz na konkretną (action=" "), jak mozna by te zmienne pozyskac na n-tej stronie serwisu i nawiązać połączenie z bazą??Prosze o jakieś podpowiedzi jak mozna by to było zrobić?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:51 |