![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
głowię się nad drobnym problemem, chodzi o domyślną ścieżkę dla widoków w ZF1. Ustawiam sobie ją za pomocą setBasePath i co widzę w przypadku aplikacji z modułami? ZF mimo wszystko najpierw zagląda do folderu z modułem i to mi się nie podoba, kolejność: 1. /modules/[MÓJ MODUŁ]/views/scripts 2. [Mój basePath] 2. [Mój basePath 2] Jak wyeliminować punkt 1? Nie chcę, aby ZF tam szukał szablonu. Może ktoś z Was się już w to zagłębiał? --- edit: Jeśli to możliwe, to najlepiej by było po prostu zmienić kolejność wczytywania widoku na: 1. [Mój basePath] 2. [Mój basePath 2] 3. /modules/[MÓJ MODUŁ]/views/scripts Ale problem w tym, że podstawowa ścieżka /modules/[MÓJ MODUŁ]/views/scripts jest chyba generowana w locie przez helper viewRenderer. Mogę nadpisać chyba to w pluginie, ale wtedy, jeśli w jakiejś akcji mam zmieniony widok za pomocą tego helpera - to nie zadziała. Ten post edytował Daimos 5.11.2014, 12:52:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:52 |