![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Jak mogę stworzyć layout do CI? Znalazłem odpowiednią bibliotekę - Simplicity, ale mam z nią problem. Rozpakowałem ją i zawartość katalogu skopiowałem bezpośrednio do katalogu z CI. Struktura katalogów została więc taka, jaka jest przedstawiona tutaj: http://www.grocerycrud.com/codeigniter-simplicity. Przy próbie uruchomienia przykładu, pojawia się błąd - nie odnaleziono biblioteki jquery, która znajduje się w katalogu assets. Katalog ten (wraz z biblioteką) znajduje się bezpośrednio w katalogu z CI. A może znacie jakieś inne sposoby na stworzenie layoutu?
Pytanie drugie. W kontrolerze ustawiam różne warunki walidacji. W zależności od błędu, który napotka skrypt, wyświetla się inny komunikat, np. "użytkownik o takim loginie istnieje już w systemie", "nieprawidłowy format adresu e-mail", itp. Na całej stronie takich błędów moze być kilkaset. Wstępnie komunikaty o błędach umieściłem w kontrolerze, ale jak dojdzie layout, to pewnie po wystąpieniu błędu zobaczę białą stronę z napisem, czego wolałbym uniknąć. W manualu CI widziałem przykład w którym kod z błędem jest umieszczony w oddzielnym pliku widoku i to byłby dobry sposób, gdybym mógł stworzyć jeden plik dla wszystkich komunikatów o błędach, np. rejestracji. Mógłbym wysyłać kod błędu, a instrukcja Switch wyświetlałaby odpowiedni komunikat. Jak to zrobić? Z góry dzięki za pomoc ![]() Ten post edytował Testosteron 13.10.2014, 08:44:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:30 |