![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ja mam do Was takie dość nietypowe pytanko a w zasadzie prośbę o pomoc przy wyborze technologii do wykonania projektu. Sprawa dość prosta. Aplikacja, działająca na serwerze, wczytuję jej plik txt w której znajdują się takie dane jak: id, data od, data do, kwota. Te dane znajdują się w wierszach, każdy wiersz to osobne dane. System wczytuje te dane, następnie na podstawie dat oblicza różnicę w dniach czyli od daty do, odejmuje datę od, następnie ilość tych dni mnoży przez 2 i uzyskaną wartość dzieli przez kwotę i zwraca konkretną wartość, inną dla każdego wiersza. Następnie całość ponownie eksportuje do pliku txt. Tyle. Zastanawiam się nad technologią wykonania tego narzędzia. Gdyby nie fakt że musi to działać na serwerze to zrobił bym makro w Excelu, godzinka roboty i po sprawie ale że ma to być serwerowe to niestety odpada. Java też raczej nie bo nie chce mi się robić klienta i serwera tym bardziej że to ma być wykonane najprościej jak tylko się da. Ma wczytać plik, wykonać wskazane operacje i zapisać wszystko z wynikiem ponownie do pliku. Tyle w temacie. Mam nadzieję że pomożecie. Z góry dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 05:28 |