![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień Dobry.
Mam nastepujace pytanie. Mam takie pliki: forum: [php:1:94f1ba8f8b]<? include("headerwml.php"); echo "<wml>"; echo "<card title="Forum">"; echo "<p><small>"; echo "<a href="dodajtopic.php">Nowy temat</a> | <a href="../index.php">Exit</a></small><br/>"; $pow=$i-14; $i=0+$i; for($l=$i; $l<=($i+13); $l++) { $pop=file("topic.txt"); $tab=explode("|", $pop[$l]); echo urldecode($tab[0].$tab[1].$tab[2]."<br/>"); } echo("<a href="forum.php?i=$pow">[next]</a>"); echo("<a href="forum.php?i=$l">[back]</a><br/>"); echo "</p></card>"; echo "</wml>"; ?> [/php:1:94f1ba8f8b] dodajtopic.php: [php:1:94f1ba8f8b]<? include("headerwml.php"); echo "<wml>"; echo "<card title="Forum - Topic"><p align="center">"; echo "Nie uzywaj spacji w Temacie!"; echo "Temat:<br/><input type="text" name="temat" maxlength="15"/><br/>"; echo "<a href="dodaj.php?temat=$(temat)">Dodaj</a>"; echo "</p></card>"; echo "</wml>"; ?>[/php:1:94f1ba8f8b] dodaj.php: [php:1:94f1ba8f8b]<? include("headerwml.php"); $ksiega[0]="<a href="ogladaj.php?pik=$temat">- $temat</a>n"; $e=1; $plik = fopen("topic.txt", "r+"); flock($plik, 2); while (!(feof($plik))){ $ksiega[$e++] = fgets($plik, 2048); }fseek ($plik, 0); for($e=0; $e<9999; $e++){ fputs($plik, "$ksiega[$e]"); }flock($plik, 3); fclose($plik); fopen("topic/$temat.txt", "a"); echo "<wml>"; echo "<card title="Forum - Topic" ontimer="forum.php"><timer value="5"/><p align="center">"; echo "<br/> <br/>Temat Zostal Dodany Pomyslnie"; echo "</p></card>"; echo "</wml>"; ?>[/php:1:94f1ba8f8b] headerwml.php [php:1:94f1ba8f8b] <script language = "php"> header ("Content-type: text/vnd.wap.wml"); print("<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>"); print("<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"n"http://www.wapforum.org/DTD/wml_1.1.xml">"); </script> [/php:1:94f1ba8f8b] I katalog "Topic" z chmod 777 w ktory tworzone sa pliki (txt) o nazwie Topicu. Chciałbym za pomoca funkcji "count" zrobic cos takiego bu przy kazdym wyswietleniu Topicu (forum.php) pokazywal mi ile jest linijek w pliku danego Topicu. Czyli wpisow poniewaz skrypyt dodawania odpowiedzi jest zrobiony tak ze kazdy wpis danego Topicu dodaje do pliku o tej nazwie w osobnej lini. Wyswietal mi teraz tak: Cytat Nowy Temat | Wroc
temat1 temat2 temat3 Chcialbym by było tak: Cytat Nowy Temat | Wroc
[13]temat1 [16]temat2 [56]temat3 Bo w tym stanie jaki mam wyswietla mi sie tylko Link do tematu. Probowalem na wszelkie sposoby i nic :-( Help ME! Aha i moj skrypt jest standardowo w WML :-) ALe to nie robi różnicy php zostaje to samo :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:36 |