![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Jakiś czas temu odkryłem, że programowanie sprawia mi ogromną frajdę. Uczyłem się c++ jednak postanowiłem przerwać i zacząć od czegoś webowego. Wciąż trenuję HTML i CSS do tego mam troszkę podstaw JS. Pomyślałem ,że skoro sprawia mi to przyjemność, to czemu nie zacząć się z tego utrzymywać w przyszłości? Tak, chcę to robić! Matematycznym geniuszem to ja nie jestem, a kierunek studiów odbiega od informatyki, jednak chciałbym zapytać was o zdanie. Chyba jest to dosyć drażliwy temat, bo wiadomo ,że każdy zarabia inaczej i obejmuje inne stanowiska, jednak postanowiłem rozwijać się w taki sposób: html+css > php+mysql/pdo > zend framework > magneto,symfony i na koniec dopakuję do tego c++ Zastanawiam się czy dobry kierunek sobie wybrałem i czy znajomość tych rzeczy może zapewnić jakąś pewną przyszłość mi i mojej przyszłej rodzinie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ? A może standardy smieniają się na tyle szybko ,że warto zabrać się za coś innego?? sprzecznym tematem też jest front end i back end. Lubię bawić się po stronie serwera, jednak czy któreś z nich przynosi większe korzyści? Ten post edytował Terrorizer 2.08.2014, 20:21:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:35 |