![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
PHP uczę się od dzisiaj można powiedzieć. Zamierz rozbudowywać swoją stronę w oparciu własnie o ten język. I niestety, już pierwszego dnia muszę zadać pytanie na forum. Szukałem odpowiedzi, jednak nawet nie wiem do końca gdzie i jak jej poszukiwać. Mam na stronie pewne menu: <li><a href="index.php?inc=news">Aktualne</a></li> <li><a href="index.php?inc=zzz">plik nie istniejący</a></li> następnie posiadam taki o to krótki strypcik: <?PHP @$strona=$_GET['inc']; if (file_exists('inc/'.$strona.'.php')) include('inc/'.$strona.'.php'); else include('inc/error.php'); ?> I myślę, że nie którzy już wiedzą o co mi chodzi. Gdy klikamy w link, który ma załadować nie istniejący w plik w miejscu $strona, pojawia nam się strona nazwana error.php. Do tego momentu działa to idealnie. Jednak gdy wpiszę swój adres, sam, pojędynczy index.php ładuje mi stronę error.php - co oczywiście wynika ze skryptu, wszystko działa prawidłowo. Chciałbym to rozwiązać w taki sposób, aby domyslnie samo index.php ładowało się wraz z news.php, a dopiero po wybraniu nie istniejącego linku index.php?inc=zzz ładowało domyslnie error.php. Przyznam szczerze, próbowałem różnych metod, jednak wszystko bezskutecznie. Pozdrawiam Forti -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 17:44 |