![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć
Muszę wykonać strone z kilku językach na poczatek ma być w języku Polski, Angielskim i Niemieckim. Potem mają dość języki. Chodzi mi o to jak to stworzyć wszystko bo jakoś nie przychodzi mi nic pożytecznego do głowy. Bo całe menu wszystko musi być tłumaczone w panelu z możliwością dodania nowego języka najlepiej dać to na pewno w bazie danych ( chyba ). Ale też trzeba uważać na kodowanie dokumentu bo nie wiem czy utf8 nie da błędów w języku Rosyjskim czy Greckim? Panel adm będzie w języku Polskim więc tu problemu nie ma, zmiana języku na stronie też nie problem bo w sesjach to dam. tylko gdzie trzymac tłumaczenie wszystkiego i jak to wygląda z kodowaniem. Bo tak samo będzie trzeba produkty dac w innych językach więc nie wiem czy nie dac tabeli typu "produkty_pl" produkty_eng" itp? bo raczej w tabeli nie dam pola "text_pl", "text_eng" bo nie wiem ile językow będzie. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 23:50 |