![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem nowa na forum, ale od pewnego czasu czytam zamieszczone na nim dyskusje. Piszę na forum bo mam problem. Chce zbudować dynamiczny formularz pobierający dane z bazy MySQL z możliwością edycji. Część informacji jest już obecna w bazie, a część trzeba dopisać. Dodatkowe pola mają być tworzone dynamicznie. Czyli dodaje do tablicy rekord z id pola, jego nazwę oraz czy pole jest tekstowe lub inne (ta funkcja działa bez zarzutu). Np. stworzyłam rekord "Promocja" z id "1" typ "checkbox" Mój problem się zaczyna gdy chce dodać właściwość "Promocja" jako opcja wyboru do innej tabeli. I nie chodzi tu o powiązanie SQL, stworzyłam dodatkową tablicę na zapis ustawień zmiennych. Problemu nie ma gdy mam jedno dodatkowe pole ale gdy mam ich kilka że formularz nie przekazuje tylko wartość ostatniego pola. Próbowałam rozwiązać to za pomocą zapisy do tablicy ale nie zadziałało to dobrze. Formularz albo nie przekazuje mi wartości pól albo źle je odbieram. Nie wiem w czym jest problem bo nie otrzymuje żadnych błędów PHP a do bazy się zapisują puste pola. Strona dzieli się na 2 części plik PHP i plik TPL jako szablon. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 18:59 |