![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem sobie plik wrzucający dane do bazy. Chcąc uniknąć powtarzania rekordów chciałem wymusić sprawdzenie czy dane osoby będące już w bazie (MYSQL) nie są już raz wpisane. Sprawdzam to na podstawie pytania:
gdzie
Wymyśliłem sobie, że będę informował użytkownika, żeby sprawdził czy dana osoba czasami nie jest już w bazie (a przecież te same nazwiska i rok urodzenia mogą się zdarzyć). Takie ostrzeżenie miałoby mieć formę komunikatu js w następującej formie:
No właśnie - kiedy warunek jest spełniony to owszem pokazuje mi się informacja o konieczności sprawdzenia, ale kiedy potwierdzam to owszem przekierowuje mnie do wyszukiwarki, ale już z wpisanymi danymmi, czy ze zduplikowanym rekordem. Z kolei po naciśnięciu anuluj jest tak jak sobie założyłem - tzn wpisuje mi dane do bazy. Cały problem wydaje się polegać na konieczności zatrzymania działania skryptu PHP przy spełnieniu tych warunków (tzn. przekierownia do wyszukiwarki). Niestety exit w js nie spełnia swojej funkcji. Czy może mi ktoś pomóc jak ten problem rozwiązać. Z góry dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:10 |