![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję zrobić wykres (uczę się), który będzie pobierany z bazy danych z użyciem ajaxa jquery oraz sam wykres chce stworzyć za pomocą jqplot. Baza danych nazywa się "wykresy", a tabela "opady" i mam takie kolumny - Id, miesiąc(styczeń,luty itd), oraz opady(ilość opadów). Chcę zrobić wykres w którym na jednej osi będą miesiące a na drugiej opady. Dane pobieram z bazy i chcę je przesłać do pliku gdzie ma być stworzony wykres.
I tu napotykam na pierwszy problem, nie do końca mi wychodzi przesłanie danych za pomocą json'a. Nie wychodzi mi do końca przesłanie wartości z tabeli "miesiac" i "opady" równocześnie, nie wiem co źle robię... zapewne gdzieś tu leży mój błąd
teraz jest to napisane typowo pod ilość opadów ale próbowałem w json_encode wpisywać ($miesiac, $ilosc) oraz ($row) ale nic nie dawalo.. Próbowałem więc się skupić na stworzeniu samego wykresu wykorzystując tylko "opady",
I na stronie wyświetla mi się poprawnie: opad: 12,15,32,20,50,62,45,34,74,63,23,10 ale potem próbuję "wsadzić" to w wykres
i pojawia mi się na nim zaznaczone tylko "12"... A jak przekopiuje 12,15,32,20,50,62,45,34,74,63,23,10 i wkleje w miejsce [[opad]], wykres się rysuje elegancko. Bardzo bym prosił o pomoc/wyjaśnienie tych dwóch sytuacji, co źle robię. Poniżej wklejam cały kod: index.php
db.php
nikt nie jest w stanie pomóc? Jeśli chodzi o rysowanie wykresu z zawartości tab "opad", to w tym
wystarczyło usunąć jeden nawias kwadratowy i działa. Ale teraz w jaki sposób przesłać ilość opadów i miesiące ajaxem i następnie wyświetlić to na wykresie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:50 |