![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć. Tworzę dość duży projekt i natknąłem się na pewne ograniczenie. Pokrótce. Tworzę stronę w PHP, która będzie edytorem. Edytor generuje stronę, która będzie wyświetlana na tablecie o danej rozdzielczości poprzez specjalny program (również będzie automatycznie odświeżana). Docelowo będą różne rozdzielczości począwszy od 1024x768 aż do 1920x1080 (każdy ekran będzie miał w bazie zapisaną rozdzielczość). Myślałem, by rozmiar okna edytora (edytora a'la wysiwyg) było takie samo, jak rozdzielczość ekranu, jednakże ktoś np. na mały monitorze z małą rozdzielczością, jak wyświetli mu się edytor z jakąś wielką rozdzielczością, to nie będzie to ładnie wyglądać. Myślałem również, aby wyświetlać edytor 100%x100%, ale klient chce mieć, aby to, co będzie wyświetlało się na tablecie, aby wyglądało tak samo na ekranie, czyli wynika na to, że muszą być rzeczywiste wymiary edytora. Ale pomyślałem, że może można to jakoś skalować? Czyli np. na mały monitorze wyświetlę edytor pomniejszony np. o 50% i żeby jego treść była pomniejszona o 50%, czyli takie użycie "CTRL + SCROLLDOWN", ale nie dla całej strony, tylko dla samego edytora na tej stronie. Czy ma ktoś pomysł na to?
@edit: Czyli ogólnie satysfkacjonowałaby mnie możliwość poprzez JavaScript (może biblioteka jQuery?) zrobić resize o ileś tam procent (tyle, ile podam). Czyli cała strona jest normalnej wielkości. A div wraz z całą zawartością ma np. 50%. Ale żeby to wszystko w tym div'ie zachowało proporcje i swoje miejsca. Czyli coś na zasadzie CTRL + SCROLL, ale poprzez JavaScript i to dla jednego div'a. Ten post edytował in5ane 25.02.2014, 08:22:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:57 |