![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od pewnego czasu prowadzę pewnego rodzaju serwis. Na początku za usługi pobierałem drobne opłaty typu doładowanie do telefonu czy mały przelew bankowy. Jednak wraz z upływem czasu serwis rozwija się a moje przychody wciąż rosną. Coraz większa ilość osób wykazuje chęć przelewu bankowego i wchodzą w grę tutaj już większe sumy niż powiedzmy 50 zł... Moje dochody w miesiącu jak na razie nie przekraczają 500 zł lecz kto wie ile wyniosą one powiedzmy za pół roku. Przychód jest nieregularny. Jednego miesiąca może wynieść te 100 zł a drugiego 1000 zł. Jak to wygląda z fiskusem? Czy muszę do tego typu usług zakładać firmę? Czy jest możliwość, że za prowadzenie powyższej działalności zostanie nałożona na mnie jakaś kara? Czy skorzystanie z elektronicznego portfela typu PayPal rozwiąże tego typu problem jak to ma miejsce np. z płatnymi SMS. Że na koniec roku dostaję po prostu PIT do rozliczenia i to wszystko? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Anegdoty prawne nie są akurat moją mocną stroną. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:03 |